Amalfitano

Een heerlijke, zomerse cocktail met Limoncello

Aan de slag

De Amalfitano is een zomerse cocktail. Gebruik een goeie gin (bijvoorbeeld een Tanqueray) en een rijke limoncello om de beste combinatie te krijgen.
Een echte limoncello wordt gemaakt met citroenen vanuit de Amalfi kust of Sicilië en heeft hand geplukte citroenen. De tonic maakt de cocktail iets lichter waardoor je je waant in de Italiaanse zon.

Cheers!

1.

Zet de glazen op een dienblad. Vul elk glas met een hand vol ijsblokjes.

2.

Rits de blaadjes basilicum van het takje en doe deze in een shaker. Kneus (muddle) de blaadjes kort met een stamper (muddler), lepel of vijzel.

3.

Voeg dan 45ml gin, 15ml limoncello, 25ml citroensap en 15ml suikersiroop toe aan de shaker.
Shake it baby! Shake zo hard als je kan. Hulp nodig? Check ons instructiefilmpje op de MiMa's Essentials pagina!

4.

Schenk door een strainer of klein vergiet de vloeistof uit de shaker in het glas. Als je dit twee keer doet, zorg je ervoor dat de basilicumblaadjes niet in de glas belanden.

5.

Top het glas af met 150ml tonic naar keuze. Wij raden aan de Fever Tree Mediterranean hiervoor te gebruiken door zijn zachte smaak.

6.

Top het glas af met een vers blaadje basilicum of een citroen peel (stukje schil).

Cheers!

Recept delen:

Ingrediënten

  • Gin naar keuze
  • Limoncello
  • Citroensap
  • Suikersiroop
  • Tonic
  • Topping: citroen, limoen of basilicum
TOP
Winkelmand 0

Come and join us

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op jouw volgende bestelling!
[wc_mailchimp_subscribe_discount]

BEn jij 18 jaar of ouder?

Je bevestigt hierbij dat je 18 jaar of ouder bent en dat je de voorwaarden en privacyverklaring hebt gelezen en accepteert.

Come and join us

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op jouw volgende bestelling!
[wc_mailchimp_subscribe_discount]