Mojito

Een Cubaanse cocktail en een echte klassieker: de Mojito!

LOLLYPOP
Fris

Aan de slag

Een Cubaanse cocktail en een echte klassieker: de Mojito! Een drankje welke van oorsprong was bedoeld als medicijn is nu een echte hit in Zuid-Amerika én natuurlijk in Nederland!

Mojado, waar het woord van is afgeleid betekent ‘nat’. En natuurlijk is de Mojito ook te mixen met extra fruitsoorten voor nog meer diepte, zoals aardbeien (Strawberry Mojito), sinaasappel of passievrucht. Ben je de Mojito een beetje beu? Kunnen we ons bijna niet voorstellen, maar vervang dan eens het bruiswater voor prosecco of champagne, waarna je een heerlijke Mojito Royaal op tafel zet om je gasten mee te verrassen.

1.

Zet de glazen op een dienblad. Wij gebruiken stoere long drink glazen. Knijp in ieder glas een halve limoen uit en voeg hierbij 2 theelepels rietsuiker.

2.

Rits de muntblaadjes van het takje en voeg deze toe aan het glas. Kneus met een lepel of vijzel de munt samen met het limoensap en de suiker, in het glas.

3.

Vul het glas voor de helft met gecrushed ijs. Hierna kan je 50ml rum aan het glas toevoegen. Roer het geheel.

4.

Vul het glas tot de rand met bruisend water. Top het glas af met een takje munt en een schijfje (wheel) of partje limoen.

Cheers!

Recept delen:

Ingrediënten

  • Rum (bijvoorbeeld Bacardi of Havana Club)
  • Limoen
  • Munt
  • Rietsuiker
  • Bruiswater (bijvoorbeeld San Pellegrino)

Gerelateerde producten

TOP
Winkelmand 0

Come and join us

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op jouw volgende bestelling!

BEn jij 18 jaar of ouder?

Je bevestigt hierbij dat je 18 jaar of ouder bent en dat je de voorwaarden en privacyverklaring hebt gelezen en accepteert.

Come and join us

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op jouw volgende bestelling!