Negroni

Hoe kan het ook anders; een cocktail die afkomstig is uit Italië! 

Aan de slag

Hoe kan het ook anders; een cocktail die afkomstig is uit Italië! Hij staat bekend om zijn bitterzoete smaak, maar trap er niet in als bitter niet jouw ding is. Mocht je de smaken niet kennen, is het wellicht een beetje wennen. Typisch gevalletje ‘you hate it or you love it’. Geen idee welke vermouth je moet gebruiken? Hier zetten wij de meest populaire onder bartenders op een rijtje (willekeurige volgorde):

  • Ramazzotti Amaro
  • Cocchi
  • Drago vermouth
  • Carpano Antica
  • Mancino vermouth

Tip; serveer deze vlak voor het eten of samen met een borrelhap. De Negroni wekt namelijk honger op!

Een alternatief kan zijn de Negroni Spritz, dan voeg je ipv gin een prosecco of cava toe. Of de Aperol Spritz; iets minder droog maar wel een bittertje.

Wij serveren deze klassieke cocktail in een klassiek recht glas zonder pootje.

Cheers!

1.

Zet de glazen op een dienblad. Vul het glas met ijs, het liefst één groot blok.

2.

Vervolgens kunnen de verschillende dranken worden toegevoegd, alles in gelijke delen. Schenk 30ml gin, 30ml rode vermouth en 30ml campari in het glas. Roer met een lepel de vloeistoffen door elkaar.

3.

Schil met een dunschiller of scherpmesje de schil van de sinaasappel. Hierdoor ontstaat er een 'peel'. Knijp de peel even samen zodat de aroma's vrij komen. Voeg deze vervolgens toe aan het glas.

Cheers!

Recept delen:

Ingrediënten

  • Rode Vermouth
  • Gin
  • Campari
  • Sinaasappel
TOP
Winkelmand 0

Come and join us

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op jouw volgende bestelling!
[wc_mailchimp_subscribe_discount]

BEn jij 18 jaar of ouder?

Je bevestigt hierbij dat je 18 jaar of ouder bent en dat je de voorwaarden en privacyverklaring hebt gelezen en accepteert.

Come and join us

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op jouw volgende bestelling!
[wc_mailchimp_subscribe_discount]