Pear Vanilla Gin Fizz

Hou je van zoete cocktails en is een GT normaal niet jouw ding? Dan is deze GT echt iets voor jou!

Aan de slag

It’s Pear Vanilla Gin Fizz o’clock! Hou je van zoete cocktails en is een GT normaal niet jouw ding? Dan is deze GT echt iets voor jou! Het is namelijk een mix tussen een neutrale gin, een frisse tonic en het zoetje van peer en vanille.

De Pear Vanilla Gin Fizz is nog niet een hele bekende, maar zeker het proberen waard.

Cheers!

1.

Zet de glazen op een dienblad.

2.

We gaan eerst het randje maken aan het glas. Gebruik je vanille suiker? Meng dan in gelijke delen de vanille suiker met kaneel op een schoteltje. Vervolgens doe je op een ander schoteltje een laag water, suikersiroop of honing. Je keert eerst het glas in de vloeistof en daarna in de mix van suiker met kaneel.

Gebruik je suiker siroop? Breng dan een laagje aan op een schoteltje. Op een tweede schoteltje leg je een laagje kaneel. Doop de rand van het glas eerst in de siroop en daarna in de kaneel.

Hierdoor is er een mooi randje ontstaan, het begin van de Pear Vanilla Gin Fizz.

3.

Vul het glas voor 3/4 met ijs en roer met een lepel door het glas. Vervolgens kan de gin erbij worden gevoegd. Gebruik een jigger om de gin te verdelen. In elk glas gaat 50ml gin.

4.

Om nog meer smaak te creëren in de cocktail, kan je een peer siroop (bijv. van Monin) gebruiken. Mocht je dit doen, dan kan je op dit moment 10 ml siroop toevoegen aan het glas en nogmaals roeren met de lepel.

5.

It's time for tonic! Voeg 150ml tonic toe aan het glas.

Snij een schijfje peer af en gebruik deze als garnering. Je kan bijvoorbeeld met een cocktailprikker het schijfje peer op de rand leggen, een flinter dun schijfje aan het glas toevoegen of een sneetje maken in het schijfje zodat je deze op het glas kan laten leunen.

Cheers!

Recept delen:

Ingrediënten

  • Tanqueray (of een andere neutrale gin)
  • Fever Tree Mediterranean tonic
  • Peer ter garnering
  • Optioneel: peer siroop (bijv. van Monin)
  • Vanille suiker of siroop
  • Kaneel
TOP
Winkelmand 0

Come and join us

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op jouw volgende bestelling!

BEn jij 18 jaar of ouder?

Je bevestigt hierbij dat je 18 jaar of ouder bent en dat je de voorwaarden en privacyverklaring hebt gelezen en accepteert.

Come and join us

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op jouw volgende bestelling!