Margarita

Een Mexicaanse cocktail waarvan de afkomst maar moeilijk te achterhalen is.

LOLLYPOP
Zuur

Aan de slag

Een Mexicaanse cocktail waarvan de afkomst maar moeilijk te achterhalen is. De Margarita is een cocktail met weinig ingrediënten, een klassieker maar niet heel erg populair in ons land. Zij wordt geserveerd met verschillende fruitsoorten (Strawberry Margarita, Passion Margarita), Frozen (ijs en alle ingrediënten in de blender toevoegen) of ‘on the rocks’ (dit is het drankje maar dan gegoten over ijs).

Drink de Margarita met een kwalitatieve Tequila van 100% agave (wij zijn fan van Tecan) en voeg natuurlijk het zoute randje toe voor de extra touch.

1.

Zet de glazen op een dienblad. Wij kiezen voor klassieke coupe glazen voor een chique uitstraling. Zet twee platte schoteltjes klaar. Op het ene schoteltje leg je een laagje water, op het andere schoteltje een laagje fijn zout.

2.

Keer het glas om en doop de rand eerst in het water en daarna in het zout. Hierdoor ontstaat er een mooi zout randje voor de special touch. Zorg ervoor dat er geen zout in het glas komt.

3.

Vul de shaker voor 3/4 met ijs. Daarna kunnen de dranken erbij. In de shaker gaat 45ml Tequila, 25ml Triple Sec en het sap van een halve limoen.
Shake it baby! Shake hard en snel, tot de shaker koud aanvoelt.

4.

Schenk de vloeistof in het glas. Heb je een strainer? Gebruik deze om te voorkomen dat het pulp van de limoen en het ijs ook in het glas komen.

Hou je toch van een wat zoetere cocktail? Voeg wat suikersiroop toe aan de shaker!

Cheers!

Recept delen:

Ingrediënten

  • Tequila (bijvoorbeeld Tecan of Don Julio)
  • Triple sec (of sinaasappel likeur. Bijvoorbeeld Combier L’Original Orange Likeur of Cointreau)
  • Limoen
  • Zout

Gerelateerde producten

TOP
Winkelmand 0

Come and join us

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op jouw volgende bestelling!

BEn jij 18 jaar of ouder?

Je bevestigt hierbij dat je 18 jaar of ouder bent en dat je de voorwaarden en privacyverklaring hebt gelezen en accepteert.

Come and join us

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op jouw volgende bestelling!