Fig Dark ‘n Stormy

LOLLYPOP
Kruidig

Aan de slag

It’s getting Dark & Stormy! De naam zegt het eigenlijk al; dit is de perfecte cocktail voor de herfst en winter. Onze Dark ‘n Stormy is een heerlijke combinatie tussen kruidige gingerbeer en donkere Havana Club rum. Havana Club werd in de 19e eeuw gelanceerd om de Cubaanse binnenlandse- en exportmarkt te veroveren. Het logo van Havana Club is de Giraldilla; het symbool van Havana (de hoofdstad van Cuba). De kunst van het rijpen en mixen van de premium quality rums wordt al deccenia lang in stand gehouden op tradionele Cubaanse wijze volgens het oorspronkelijke recept van de Maestros Roneros.

De rum die wij gebruiken van Havana Club, is een mix tussen de typische witte rum en de gerijpte rum. Hierdoor heeft hij een fruitige smaak en komt de vanille omhoog.

Wat de Dark ’n Stormy helemaal afmaakt is het druppeltje Angostura, dit zorgt voor een kruidige smaak en oranje kleurtje. De variant op de klassieke Dark ‘n Stormy wordt nu gemaakt met een lepeltje vijgenpasta. Top deze dan ook af met een kwart vijg, om de smaak te matchen met de looks. 

Deze cocktail is fris en een beetje spicy, dus houd je lekker warm tijdens de koudere dagen. Serveer de Fig Dark ‘n Stormy in een robuust glas om jouw gasten te imponeren!

1.

Zet de glazen op een dienblad. Vul elk glas voor de helft met ijs. Vervolgens kan er 40ml rum erbij worden toegevoegd en een eetlepel vijgenpasta.

Roer het geheel met een lepel door het glas.

2.

Top het glas af met 130ml ginger beer. Snij de limoen in partjes, elke limoen kan worden verdeeld in 8 partjes. Knijp per glas 2 partjes limoen uit en voeg hiervan 1 toe aan het glas.

 

3.

Laatste stap! Voeg een paar druppeltjes angostura toe aan het glas. Snij de vijg in 4 partjes en voeg ook hiervan eentje toe aan het glas.

Een heerlijke, winterse, gevulde cocktail!

Cheers!

Recept delen:

Ingrediënten

  • Donkere rum (zoals Havana club)
  • Ginger beer (bijvoorbeeld van Thomas Henry)
  • Angostura
  • Limoen
  • Vijgenpasta
TOP
Winkelmand 0

Come and join us

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op jouw volgende bestelling!

BEn jij 18 jaar of ouder?

Je bevestigt hierbij dat je 18 jaar of ouder bent en dat je de voorwaarden en privacyverklaring hebt gelezen en accepteert.

Come and join us

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op jouw volgende bestelling!