Salted Caramel White Russian

Echter heeft dit niets te maken met het Russische volk, behalve dat de vodka een drankje uit Rusland is. Door de koffielikeur en vodka te mengen met slagroom wordt deze wit. 

Aan de slag

Een echte zoetekauw? Dan is deze cocktail wat voor jou! De White Russian kennen we waarschijnlijk allemaal wel. Door karamel en zeezout toe te voegen, maken we een extra zoete variant op de standaard White Russian.
We hebben ons altijd al afgevraagd waar deze bijzondere naam vandaan komt. Echter heeft dit niets te maken met het Russische volk, behalve dat de vodka een drankje uit Rusland is. Door de koffielikeur en vodka te mengen met slagroom wordt deze wit.

Onze tip! Gebruik grote ijsblokken en maak de cocktail niet klaar in een shaker. Hierdoor zal de slagroom zijn weg vinden door het ijs en ontstaat er een mooi effect.

Wanneer je de cocktail gaat drinken in het lekker om de cocktail met een rietje of lepel te roeren, zodat alle smaken zich mengen.

1.

Zet de glazen op een dienblad. De White Russian kan je het beste maken in een tumbler glas.

Vul het glas voor 3/4 met ijs. Heb je een grote ijsbal in je vriezer? Dan kan je deze goed gebruiken voor de White Russian!

2.

Vul het glas met 30ml koffielikeur en 30ml vodka. Top het glas af met 20ml volle slagroom. Nu heb je de klassieke White Russian gemaakt!

3.

Om van deze White Russian een Salted Caramel White Russian te maken, voegen we 2 eetlepels karamelsaus toe. Wij gebruiken de siroop van Monin, deze is bijvoorbeeld ook te koop bij de Albert Heijn.

Niet zo'n zoetekauw? Gebruik dan 1 eetlepel karamel.

Top het glas af met een mespunt grof zeezout per glas.

Cheers!

 

Recept delen:

Ingrediënten

  • Koffielikeur
  • Vodka
  • Room
  • Zeezout
  • Karamelsaus
TOP
Winkelmand 0

Come and join us

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op jouw volgende bestelling!

BEn jij 18 jaar of ouder?

Je bevestigt hierbij dat je 18 jaar of ouder bent en dat je de voorwaarden en privacyverklaring hebt gelezen en accepteert.

Come and join us

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op jouw volgende bestelling!