CHAI WHISKEY FLIP

Aan de slag

Beeld je even in: het is een regenachtige zaterdagavond en jij moet het dessert voor je gezelschap regelen. De openhaard aan, spelletjes spelen en genieten van een romige cocktail die voor ieder wat wils heeft: krachtig, kruidig, zoet, spicy en een toon van noten.

De Chai Whiskey Flip is een combinatie die vele aantrekt, door de diepte in smaken en de veelzijdigheid.

Door de cocktail perfect te shaken, en we leren je hieronder (maar ook in de video’s op onze website) hoe je dit doet, imponeer je jouw gasten en zorgt dit voor een geslaagde winterse avond!

1.

Zet de glazen op het dienblad. Voor het mooiste effect, serveer je deze cocktail in een mooi coupe- of wijnglas.

Let op: het recept is beschreven voor 1 glas. Herhaal onderstaande voor het gewenste aantal cocktails.

2.

Vervolgens kan de Chai Syrup worden gemaakt. Meet 125ml water af en doe dit in een glas. Doe je glas 3 min in de magnetron zodat het water warm wordt. Laat twee Chai Latte theezakjes 5 minuten trekken in het water.

Haal na 5 minuten de zakjes uit het glas. Voeg vervolgens 125 gram suiker aan het water toe en roer tot dit is opgenomen. Tip: smelt de suiker niet in het water? Zet het glas nog een minuut in de magnetron.

Hierna kan de vanille extract aan het glas worden toegevoegd. Hiervan voeg je 1/4 eetlepel toe. Roer de vloeistoffen door elkaar.

3.

Nu gaan we de cocktail maken. In de shaker voeg je 120ml Whiskey, het glas Chai syrup, het eiwit van 1 ei en een mespuntje zout toe.

Shake it baby! Shake hard en snel (zonder ijs) voor een mooi resultaat.

4.

Het geheim van een mooie schuim laag is het dubbel shaken. Daarom voegen we eerst 30ml slagroom toe en vervolgens vullen de shaker tot 3/4 met ijs.

Again; shake it baby! Shake weer zo hard en snel als je kan, tot de shaker koud aanvoelt. Hierdoor ontstaat er een mooie schuim laag om jouw gasten mee te imponeren.

 

5.

Schenk de shaker leeg, eventueel met behulp van een strainer, in het coupe glas.

Met een klein beetje kaneelpoeder kan je het glas afmaken. Geen kaneel in huis? Je kan ook cacao gebruiken!

Cheers!

Recept delen:

Ingrediënten

  • Whiskey (het liefst een Bourbon bijvoorbeeld Bulleit, Monkey Shoulder of een iets goedkopere variant is de Makers Mark)
  • Ei
  • Slagroom
  • Suiker
  • Chai thee
  • Vanille extract
TOP
Winkelmand 0

Come and join us

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op jouw volgende bestelling!

BEn jij 18 jaar of ouder?

Je bevestigt hierbij dat je 18 jaar of ouder bent en dat je de voorwaarden en privacyverklaring hebt gelezen en accepteert.

Come and join us

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op jouw volgende bestelling!